Hösten är här...

Sitter och tittar ut på en strålande men kall höstdag.

Hästarna har börjat få extra foder och extra päls,. Skettisarna är mera som små lamm än hästar det är bara tjock mysig päls att dra fingrarna genom. Det märks på barna att det är mysigt med beröringen och ponnierna älskar alla klappar och fingra runt halsen.

 

Annar så håller vi som smått på att bygga klart ridbannan tar ett ryck till i helgen om inte fader vinter sprider snö över oss. Då får det bli ett arbete för traktorn och vi människor får arbeta inne. Ridbanna har fått sitt staket och kommer i helgen få klart underlaget. Vi har bestämt att under vinter rida på det lite grövre underlaget och sendan i vår lägga topplager. Då borde underlager ha lagg sig ordentligt och bli ett hårt lager utan att bli stumt..

I stallet har vi börjat göra iordning uppbindningsplatser för alla hästar istället för att göra iordning dem i boxen. Det är lättare för barnen att arbeta på ett golv som är rent i stället för att arbeta i boxen med halm. Första platsen provades i går och funkade perfekt, Eroz tyckte det var spänade med sadel framför sig :)

 

Nej nu ska jag ut i kylan och känna den friska luften

17 okt 2013