Blogg

Ridlärare

11 sep 2015

Oj vad tiden går fort när man har roligt ochdet har vi. Vi tycker om att ha roligt både istallet och på ridbanan. 

Knatteridningen och ponnyridningen rullar på. Glada barn som tycker att det skulle vara lördag lite oftare. Nu har vi varit på ridbanan två gångner så morgon blir det långritt på grusvägarna. Det blir mer ochmer styrövningar i morgon blir det byte av vägsidor eller serpentiner på medellinjen som det fint hade hetat på ridbanan. :-)

 

Vi har även fått tag på en underbar ridlärare och med henne en tillhäst som har varit med på det mesta. Han tycker inte om transporter men älskar barn och ungdomar. Vill vara med på allt från nybörjare och handikappsridning till svårare hoppning. Det kommer att bli strålande. Till att börja med kommer hon att jobba tisdagar men vi letar efter nya lösningar så vi kan börja med kvällskurser.

Vad händer med resten av djuren.

 

Vi har kaniner tillsalu leveransklara om 3 veckor. Det är blandraskaniner vita med bruna teckar och långhåriga med en lättskött päls.

 

Ha en underbar helg 

Knattekurs, Ridkurs och skötarkurs

20 aug 2015

 

Vi kommer nu under hösten att dra igång med kurser, alla kurser kräver medlemskap i Björnbo Gård 4H.

 

 

 

Knattekurs – start lördag 29/8 kl. 9.30-11 (max 4 ryttare)

Från 3 år, eller att barnet kan sitta ordentligt i sadeln. (Prova gärna på en ponnyridning först)

1,5 timme där vi hjälps åt att ta hand om hästen. Knattekursen är inte en ridkurs utan en förberedande kurs i hur man umgås med hästar och djur. Vi lägger mycket tid på att pyssla med hästarna och ridningen bygger på att göra roliga aktiviteter. Vid behov finns det ledare till hästen, inget krav på att ha förälder med.

Pris: 550kr för 5gånger.

 

Ridkurs – start lördag 5/9 kl. 11-12.30 (max 4 ryttare)

Från 6år

1,5 timme där man är ute efter mer än bara en mysig stund med hästen. På ridkursen lär du dig grunderna i ridning och skötsel av hästen. Målet är att du ska kunna rida utan ledare och kunna sadla och tränsa själv.

Pris: 550kr för 5gånger

 

Skötarkurs – start tisdag 1/9 el. onsdag 2/9 kl. 17-18 (max 10deltagare)

Från 6år

1,5 timme där vi pysslar med hästarna och lär oss vad alla saker heter, vad de används till och hur man på ett korrekt sätt leder och hanterar hästen. Vi går även in lite på hästens beteende, färger och tecken. Eventuellt kan ridning ingå sista gången.

 

 

Alla kurser går att förlänga och byta mellan om man så önskar. Under skolloven har vi inga ordinarie kurser utan satsar istället på andra event i form av längre ridturer eller läger.

Avbokning för att få möjlighet till att rida igen sker senast dagen innan.

 

Sommarvärme och ridverksamhetsplaner

4 jul 2015

Hejsan sommaren nu drar vi igång med mera verksamhet.

Vi startade 1 april och 3-4 april hade vi öppet hus. Det har lätt
till att vi i dagsläget har öppet varje lördag 13-18. Där finns
det möjlighet att träffa djuren klappa på kaniner och höns eller
rida ponny/stor häst beroende på hur stor man är.

Vi har även en stor förfrågan om evenemang och kommer att var med
på öppna veckan vi idrottshuset. Riktat mot ungdomar 10-15 år.
Det kommer att vara uppstarten på våran rid/kör undervisning. På
lördagar 09:00 och 11:00 kommer vi att hålla kör/ridlektioner med
fokus på självförtroende hos ryttare och balans/bålträning. Vi
rider på varierar ridbanan med skogen och vissa pass är med vagn.
Vi tar 4 elever åt gången pris 110 kr/ridpass eller klippkort på 10
ggr/1000 kr. Man bokar ridning senast dagen innan.

V 34 kommer även att var uppstart för dropp in ridning. Vi rider ut
i pass om 50-60 minuter i takt som bestäms av ryttarna. Vi samlas
18:00 och rider iväg när alla är klara pris 110 kr/ridpass eller 10
ggr/1000 kr. Finns möjlighet alla dagar utom måndagar. Man bokar
ridning senast dagen innan.

Trevlig sommar
Erika

 
-- Kalender --

Vecka 33 10-14 augusti kommer vi att delta i Öppna veckan vid
idrottshuset . Det är en ungdomssatsning i kommunen för ungdomar
10-15 år och är gratis för deltagarna. 

Helgen vecka 33 15 och 16 augusti har vi Horse ride of hope en uteritt
till förmån för barncanerfonden. 

Vecka 34 startar vi ridskola för små barn lördagar 09:30 och 11:00.
Vi rider varan gång i skogen och varan gång på ridbana. Fokus
kommer att vara på att bygga självförtroende och balans.
Mera information finns på stallbjornbo.n.nu/4H den är under
uppbyggnad.


Öppna Veckan

30 jun 2015

Öppna Veckan och lite till...........

 

Nu har vi kommit igång ordentligt, under juli har vi öppet som vanligt lördaga eftermiddag 13-18. Det finns både ett enklare kaffe med kaka och kaffe och saft. Kaker efter vad som inns i naturen och vilket intresse det finns i köket under torsdagen. Vilket gör att det inte kommer att vara samma sak två lördagar efter varanda.

 

 

10-14 augusti kommer vi att vara med under www.oppnaveckan.se vid idrottshuset med djur av olika slag. Vilken verksamhet och exakt hur det kommer att se kommer den som åker till idrotshuset att se.

 

Någon liten vit kanin kommer nog med i alla fall bara för att de är så söta.

 

 

 

Vi kommer även att under 15-16 augusti att ordan horse ride of hope http://www.barncancerfonden.se/1309377753.

 

Under lördagen är det ridning och körning för barn med början på Björnbo och avslutning med grillning i skogen innan en kort ridtur/körtur tillbaka till stallet. Det finns möjlighet för föräldrar att åka bil till skogen och gå sista biten upp till grillen om mna inte vill gå med hela vägen.

 

Söndagne kör vi samma koncept med för vuxna då finns det även möjlighet att de med egna hästar som vill följa med på en uteritt att ansluta.

 

Mera inforation kommer.................

 

22 augusti start vi upp med rid/kör grupper i dagsläget blir det två grupper på förmiddagen 09:30 och 11:00 beroende på antal anmälningar kan det bli kvällsgrupper andra dagar också...............

 

 

Trevlig sommar

 

 

Dagläger 22-26 juni

16 jun 2015

Veckan efter midsommar slår vi upp dörrarna för en vecka med hästar och djur.Dagarna kommer att betså av en långritt där vi som inte rider går med och efter ungefär halv tiden byter vi ryttare så att alla får möjlighet att rida ut i terrängen. vi kommer även att hålla påmed de andra djuren. Klappa på kaniner och mata höns och ankor.

Pris 300 kr/dag 

Är man med mer än tre dagar ingår medlemskap i föreningen

Hoppas att alla kommer att få en underbar dag.

Välkommna 

4H klubb.

16 mar 2015

Hejsan alla

Nu är det äntligt lite ordning här på gården..........

Vi har precis startat en 4H klubb med inrikning barn och ungdommar med djurkontakt. Vi kommer att focusera på att må bra i form av att lära genom att göra. Det viktiga är att alla ska vara med och ta fram verksamheten. Vi kommer att vara väldigt flexibla och tar emot alla ideer för utvärdering. 

Det roliga är att vi kommer att starta med "öppet hus" under påsken öppet både lördag och söndag. Vi öppnar klockan 10:00 och stänger när sista åker hem senast vid 22 :00 så djuren hinner få lite lugn innan nästa dag. 

Det kommer finnas möjlighet att klappa kaniner och mata höns samt att klapppa och mysa med ponnyer eller stor häst. Det kommer även finnas en kort ponnyridning och ett litet cafe öppet. 

Lite mera om 4H klubben. Medlemskapet är på 250 kr för första medlemmen i familjen och sedan 160 kr för resterande. Då ingår en medlemsförsäkring vilket är lite viktigt eftersom det finns djur runt omkring. Är man medlem i föreningar har man fritt fram att komma ut på helger och mysa med hästarna och de andra djuren samt att efter en 4 ggr kurs få låna häst för egen ridning. 


Det kommer att finnas ridgrupper för nybörjare och barn i olika på olika kunskapsnivåer. Ridgrupperna kommer att vara små för att kuna vara ute i skogen renan under de första tiden.  Vi börjar och slutar i stallet för att göra iordning hästen och mysa med den som sedan ska bära en under ridning. Vi rider i ungefär 35-45 minuter beroende på nivån. Vi kan även om det är få köra en tur för att prova på och göra något annat. pris kommer att vara  110 kr per tillfälle medlemskap är ett krav.

Hör gärna av er

Erika och Pär

 

Barn och Babymässa

19 maj 2014

Det var ett tag sedan bloggen uppdaterades men nu har det hänt saker......

Vi har fått en ny häst i stallet en "liten" valack på 185 cm, Sigge Snörök. Johannas nya projekt en underbar vit shire med ett stort glatt och gott hjärta. Endast 6 år men tycker om alla och är hur snäll som helst i hanteringen men ganska grön i ridningen. Ska bl ispännade att följa honnom i sommar.....

 

Vi har även börjat att marknadsföra stallet som en ridningsstall och inackorderingsstall. Vi var med på Barn och Babymässan i Enköping och informerade. Det fanns ett stort intresse och många som tyckte att det var intressant samt ville komma. Det fanns inte så många ställen för små barn och inte så många som håller på med hästhantering. Det tycker jag var roligt att höra.

Nej nu kallar stallet efter en stund på kontoret.

Våren har kommit

27 mar 2014

Nu var det ett tag sedan fingrarna arbetade....

 

Men det ska bli bättring på den sidan också. Det har hänt mycket sedan innan jul.

Vårne har kommit med allt vad det betyder, hästhår i näsan bara för att man kommer nära en nordsvens eller en skettis. Lera in på bar kroppen alla hästar är gråa av ett tunt lager lerdamm....... Men det är klar atecken på att det blir en sommar och med den mera tid ute. 

 

Hästarna älskar det varmare vädret och barnen hinner rida medans det fortfande är sol ute på kvällarna. Vi försöker att hinna med minst en tur per kväll/eftermiddag. 

Det har varit lite kort på skoningen under vinter och hästarna har inte lidit, men nu när det är mera ridning och framförallt mycket hårdare på vägarna börjar skorna komma på igen. Idag var det Brunte som fick en omgång med rasp och skor.

För er som vill träffa oss finns vi på Barn och Baby mässan i Enköping 

Lite nytt på hemsidan

4 dec 2013

Efter en liten missräkning i går med ett mindre sår i huvudet och en något däven arbetsfart, blev det en lugn innedag idag med omformning av hemsidan och lite nya tankar nedskrivet........

Lite mera utveckling av gruppridningen. Det har kommit förslag på att rida hubertus jakt både i form av en snabbare ritt och en lugnare "nybörjar" Hubertus jakt. För att det ska funka har vi tagit kontakt med markägare inför nästa år för att få en bra runda samt för att få en bra upploppsritt på dagarna. En annan ritt som kommer i gång under vintern är en lugn söndagaritt med pulsning i snö och backar beroende på väder. Den kommer i färlägningen att bli en snabbrittt på fredag eftermiddagarna. 

Fuderingen är även att ha småeventridingar med olika teman som t ex kyrkritt med en kortare andakt i Härkeberga kyrka, även historieritt runt Härkeberga med en guidning av kapplansgården och kyrkan. Självklart ingår det mins fika vid ritterna om inget annat bestäms.

Hösten är här...

17 okt 2013

Sitter och tittar ut på en strålande men kall höstdag.

Hästarna har börjat få extra foder och extra päls,. Skettisarna är mera som små lamm än hästar det är bara tjock mysig päls att dra fingrarna genom. Det märks på barna att det är mysigt med beröringen och ponnierna älskar alla klappar och fingra runt halsen.

 

Annar så håller vi som smått på att bygga klart ridbannan tar ett ryck till i helgen om inte fader vinter sprider snö över oss. Då får det bli ett arbete för traktorn och vi människor får arbeta inne. Ridbanna har fått sitt staket och kommer i helgen få klart underlaget. Vi har bestämt att under vinter rida på det lite grövre underlaget och sendan i vår lägga topplager. Då borde underlager ha lagg sig ordentligt och bli ett hårt lager utan att bli stumt..

I stallet har vi börjat göra iordning uppbindningsplatser för alla hästar istället för att göra iordning dem i boxen. Det är lättare för barnen att arbeta på ett golv som är rent i stället för att arbeta i boxen med halm. Första platsen provades i går och funkade perfekt, Eroz tyckte det var spänade med sadel framför sig :)

 

Nej nu ska jag ut i kylan och känna den friska luften

Barnridning

3 okt 2013

Nu har barnverksaheten börjat för fullt i förgår var det full fart med fyra ridande och en som körde samtidigt. Tur att ma nhar hästar som inte är rädda. Det fungerade utmärkt. Två ryttare behövde lite extra hjälp med att få koll på hur det fungerar och resten red i lugn takt med på turen som tog ungefär 50 minuter. För arnen var det alldeles lagom och alla var jättenöjda. Om jag hade lite bättre datavana skulle bilder ha funnits. 

Idag blev det vanlig hälsoridning med fukus på att lugna sig och få igång andningen för att minska stressen. Det fungerade riktigt bra och hästarna hjälpe till emd att var lite tittiga så det ställdes lite krav på att koncentrerar sig på hästar coh inte på allt tråkigt.

Det var allt för i dag få se om jag luckas få in mera bilder i morgon 

Fikarummet..

25 sep 2013

Idag står fikarummet eller fikastugan klar. Det blev en iordningställande av det gamla soldattorpet från 1600 talet som fick bli fikarum. I stället för att bygga nytt så fanns det möjlighet att iordningställa och använda det gamla torpet.

Längre fram kommer även bilder. Det blir ett kök med möjlighet att fika och göra lättare mat samt ett rum med soffa och tillslut ett rom med övernattningsmöjlighet.

Huset har fungerat som bostad men när familjen blev för stor så flyttade jag ut och det har sedan stått tomt i sin egna lilla vrå av gården. Men med gårdens nya möjligheter så kom huset till sin rätt ingen. Det tycker säkert gamle gubben krig om.....

Äntligen

24 sep 2013

Precis så känns det. Vi ska var med första riktiga ponnyridinngen. Det blir två dagar på Nibble gård den 5 och 6 oktober. Jag tänkte dela på paren så att det finns en prinsess ponny varje dag. Alla barn och vuxna är varmt välkommna

Färgerna och dofterna sprakar

18 sep 2013

Hösten visar sig från sin allra vackraste sida. Färgerna sprakar från färskt grönt till murrigt brunorange. Efter regnet som kommit är det en kavalkad av dofter. I morgon på hälsoridningen kommer dofterna att spela en stor del i intrycken. vi kommer att rida i både varm lövskog som glänser av höstfärger och ner mot mera kärrmarker med dofter från jorden och de små nykomna svamparna. Torsdagsturen är en enkel tur som riktare sig till de som inte ridit på länge eller de som av olika anledningar har ett behov av att bygga muskler för att kunna orka med längre turer.

Hösten kommer.........

16 sep 2013

Hösten kommer med vackra dagar och underbara färger på träden. Hästarna trivs och ryttarna trivs med alla dofter i naturen. Efter nattens regn börjar även skogen att ta upp sig efter den långa torkan

Planerna börjar som bäst att komma till handling. Var i går iväg med dotterns ponny på vidareutveckling skulle egentligen ha en medryttare som var lite mera van vid hästar med fast. Han har temperament men vill allt väl och arbetade som aldrig förr få se om eftermiddagen blir lika bra.

Skettisherrarna ska få komma ut med vagnen idag för att få börja komma igång ordentligt. De väntar bar att få börja köra barn älskar att få dra runt på barn både långsamt och med fart. Har även börjat att introducerat hunden till att springa bredvid vagnen för att kunna följa med även vid ritt.

Har precis börjat att prata med försäkringsbolag om vilka försäkringar som gäller och vad som krävs för att få allt att fungera om olyckan är framme. Jag hoppas att jag aldrig ska behöva använda den.

← Äldre inlägg