4H klubb.

Hejsan alla

Nu är det äntligt lite ordning här på gården..........

Vi har precis startat en 4H klubb med inrikning barn och ungdommar med djurkontakt. Vi kommer att focusera på att må bra i form av att lära genom att göra. Det viktiga är att alla ska vara med och ta fram verksamheten. Vi kommer att vara väldigt flexibla och tar emot alla ideer för utvärdering. 

Det roliga är att vi kommer att starta med "öppet hus" under påsken öppet både lördag och söndag. Vi öppnar klockan 10:00 och stänger när sista åker hem senast vid 22 :00 så djuren hinner få lite lugn innan nästa dag. 

Det kommer finnas möjlighet att klappa kaniner och mata höns samt att klapppa och mysa med ponnyer eller stor häst. Det kommer även finnas en kort ponnyridning och ett litet cafe öppet. 

Lite mera om 4H klubben. Medlemskapet är på 250 kr för första medlemmen i familjen och sedan 160 kr för resterande. Då ingår en medlemsförsäkring vilket är lite viktigt eftersom det finns djur runt omkring. Är man medlem i föreningar har man fritt fram att komma ut på helger och mysa med hästarna och de andra djuren samt att efter en 4 ggr kurs få låna häst för egen ridning. 


Det kommer att finnas ridgrupper för nybörjare och barn i olika på olika kunskapsnivåer. Ridgrupperna kommer att vara små för att kuna vara ute i skogen renan under de första tiden.  Vi börjar och slutar i stallet för att göra iordning hästen och mysa med den som sedan ska bära en under ridning. Vi rider i ungefär 35-45 minuter beroende på nivån. Vi kan även om det är få köra en tur för att prova på och göra något annat. pris kommer att vara  110 kr per tillfälle medlemskap är ett krav.

Hör gärna av er

Erika och Pär

 

16 mar 2015